DIY Rose Water - Σπιτικό Ροδόνερο



Ένα απο τα πολύ σημαντικά υλικά που βρίσκουμε σε πολλές κρέμες εμπορίου,είναι το ροδόνερο και αυτό γιατί προλαμβάνει και θεραπεύει την ακμή λόγω των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων, μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος και λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C , προστατεύει και την επιδερμίδα απο τις βλαβερές ακτινοβολίες, τονώνει και συσφίγγει και είναι και baby friendly..

Τί πιό ωραίο λοιπόν, μιάς και έχει τόσα πολλά καλά αυτό το μαγικό νερό, να το φτιάξουμε μόνοι μας αποφεύγοντας τα τυχόν χημικά που θα περιέχουν τα ροδόνερα του εμπορίου..
Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι άνθη τριανταφυλλιάς (κατα προτίμηση απο τον κήπο μας ή απο του γείτονα που ξέρουμε πως δεν ραντίζονται), και νεράκι φιλτραρισμένο..
Γεμίζουμε λοιπόν ενα σκεύος (ποτήρι γυάλινο ή μπουκάλι γυάλινο) με νερό αφού έχουμε βάλει μεσα ροδοπέταλα τα οποία όμως τα έχουμε αποξηράνει..
Η αναλογία ειναι 1:3
Εάν ας πούμε βάλετε ένα νεροπότηρο με φιλτραρισμένο νερό,τότε τα ροδοπέταλα μας θα πρέπει να είναι περίπου 2 δάχτυλα..
Το αφήνουμε όλοι την νύχτα και κατά προτίμηση για 24 ώρες,μέχρι τα ροδοπέταλα να αλλάξουν χρώμα. Δέν ξεχνάμε να καλύψουμε το ποτήρι ή το μπουκάλι με ένα τούλι ή με ένα πιατάκι - μην μας το φάνε και τα μαμούνια..
Και αυτό ήταν!
Έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί..
Καλή σας επιτυχία!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πως σου φανηκε αυτο που διαβασες??

Αναγνώστες

Marina Riley. Από το Blogger.